Asuminen

Kuuntele Joutsa - hyvä paikka asua äänimainos tästä >>

Asukkailleen Joutsa on hyvä ja turvallinen paikka asua. Meiltä löytyy asuinpaikkoja niin kirkonkylältä kuin maaseudun rauhasta. Voit löytää valmiin kotipesän tai rakentaa uuden kodin. Meillä on palveluita eri-ikäisille kuntalaisille ja yhteiseen toimintaan otamme mielellämme mukaan myös uudet tulokkaat.

Joutsassa on ollut käynnissä Hyvä paikka asua -kampanja, jolla paikallisia ihmisiä on kehotettu kertomaan omasta kunnastaan. Kesällä käydyn kirjoituskilpailun satoa on alla oleva lainaus tekstistä Joutsa - hyvä ja helppo paikka asua.

"Joutsan etu on asumisen helppous ja edullisuus.Ei liikenneruuhkia kehätiellä, ei kolarien tukkimia kaistoja, ei liikennevaloissa odottelua, ei torven töräyttelyä tai keskisormen näyttelyä toisen ihmisen hieman töpätessä."

"Helppoon asumiseen kuuluvat vaivattomat päivittäiset ostosreissut ruokakauppoihin. Joutsassa ruokakaupat ovat aivan keskustassa, niihin pääsee helposti autolla, pyörällä, kävellen tai vaikkapa potkukelkalla. Kaupat ovat katutasossa ja helposti saavutettavissa. Lisäksi ne ovat kooltaan inhimillisen kokoisia."

"Mikä tekee paikasta hyvän asua? Sitä eivät tee henkeä salpaavan kauniit maisemat tai maaperän rikkaudet. Sitä ei tee asuinpaikan sijainti tai liikenneyhteydet. Sitä ei tee paikkakunnan kansainväliseen menestykseen yltänyt suuryritys. Sen sijaan ihmiset tekevät paikasta hyvän asua. Joutsassa joutsalaiset ihmiset, niin ikänsä täällä asuneet kuin muualta tänne asumaan tulleet, jotka ovat vieraanvaraisia, vastuullisia, osaavia ja ystävällisiä."