Elinkeinot ja yrittäjyys

Tervetuloa monien mahdollisuuksien keskelle Joutsaan yhteyksien ytimeen!

Joutsa on upeiden järvimaisemien ympäröimä lähialueiden seudullinen palvelukeskus ja kauppakeskittymä. Kunta vapaa-ajan asukkaineen ja noin 15-30 minuutin saavutettavuudella sijaitsevat lähikunnat muodostavat n. 25 000 asiakkaan potentiaalisen lähimarkkinan yrityksesi hyödynnettäväksi. Lähimpiin suurempiin kaupunkeihin Jyväskylään, Mikkeliin ja Lahteen hurautat noin tunnissa.

Joutsassa sijoitut myös isommassa mittakaavassa 2 500 000 ihmisen markkinan keskipisteeseen,  jossa mm. Helsinki, Tampere ja Kuopio ovat yhtä lähellä.  Hyödynnä hyvä logistinen sijainti, edullinen tonttimaa, Yrityspuisto Joutsan Nuoli ja 4-tien kasvava asiakasvirta!

Yrittäjyydellä vahva pohja ja hyvät edellytykset

Joutsassa on monipuolista elinkeinoelämää mm. urakoitsijoita, teollista tuotantoa, tekoälyn kehittämistä, taloushallinnon ammattilaisia, luovan alan ihmisiä, maatalousyrittäjiä ja hyvät kaupalliset palvelut. Liikevaihdolla mitattuna suurimmat toimialat ovat kauppa, teollisuus ja rakentaminen. Palveluiden osuus elinkeinorakenteesta on yli 60%.

Joutsan seudulla yrittäminen on luontevaa ja yrittäjyydellä on pitkät perinteet. Myös yritysmyönteisyys, monipuolinen palvelurakenne ja yritysten runsas lukumäärä suhteessa väestöpohjaan ovat merkittäviä tekijöitä. Yritysten kehittämiseen on tarjolla kunnan oma yritysseteli. Matkailualan yrittäjille kunta tarjoaa näkyvyyden Visit Jyväskylä-palvelun seudullisessa matkailumarkkinoinnissa.

Joutsassa uusi yrittäjä pääsee alkuun sujuvasti kun käytettävissä ovat kunnan oman elinkeinotoimen ja Keski-Suomen Uusyrityskeskuksen palvelut.  Olemme helposti ja nopeasti tavoitettavissa – tapaamisiin!

 

elinkeinokoordinaattori Petri Kaitamäki
petri.kaitamaki(at)joutsa.fi
040 1833 442

kunnanjohtaja Harri Nissinen
harri.nissinen(at)joutsa.fi
050 654 35

Yrityspuisto Nuoli